Még ha elsőre a csokis keksz is ugrik be róla, sütiink fontos hozzájárulást nyújtanak a jobb vásárlási élményhez. Segítenek bennünket a releváns ajánlatok bemutatásában, a weboldalon való eligazodás megkönnyítése érdekében emlékeznek a beállításokra, és figyelmeztetnek minket, ha a webhely lassú vagy instabil. Ennek elfogadásához kérjük kattints a "Rendben" gombra, a sütikre vonatkozó beállításokat bármikor módosíthatod.

Menü

Termékeink - Sport, rándulás, ficam, reuma ellen

Itt jársz: Kezdőlap >

TERMÉKEK

Sportkrém, izületi gyulladásra, fájdalomra való gyógynövényes krém, krém reuma ellen

Rendszeres sportolás mellett előfordulnak különböző jellegzetes sportsérülések, rándulások és ficamok. Ezek a sérülések mihamarabbi kezelést igényelnek, hogy ne csak a sportoláshoz lehessen visszatérni minél hamarabb, de a hétköznapokat se befolyásolja a gyulladás és a fájdalom. Mozgásszervi panaszok (rándulás, ficam, izületi gyulladás, sportsérülés) tüneti kezelése céljából a szájon át alkalmazott készítmények mellett külsőleg alkalmazható készítményeket is érdemes használni. Ezeket a krémeket praktikusan helyileg, tehát a fájdalom helyének megfelelő bőrfelszínen kell alkalmazni. Sportkrém használatával az az általános sportsérülések kezelhetők (rándulás, ficam), lazítható vele az izomzat, megszüntethetőek a görcsök.

 

Miért ajánlott izületi gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító sportkrémeket használni?

A helyi fájdalomcsillapítók alkalmazása során a tanulmányok a kéztő, csukló, térdízület, valamint a nyak-váll-deréktáj idült fájdalma, reumatikus fájdalmak, illetve sérülések, sportolás közben bekövetkezett húzódások, rándulások esetében igazolták a fájdalomcsillapító hatást, melynek mértéke megegyezett a szájon át szedhető készítményekkel, a placebóval kezelt kontrollcsoport esetében pedig egyértelműen a jobb fájdalomcsillapító hatást.

A külsőleg alkalmazott készítmények használatával a nemkívánatos mellékhatások és gyógyszerkölcsönhatások kockázata minimálisra csökkenthető.

 

Hatóanyagok, gyógynövények izületi fájdalom enyhítésére

Termékeink gyógynövény-tartalmú készítmények, melyek helyi gyulladás- és fájdalomcsökkentő, duzzanatlehúzó hatásúak, használhatóak sportsérülésekkel járó zúzódások, továbbá hát- és deréktáji fájdalom enyhítésére. A hatóanyagok között találhatóak úgynevezett „bőrizgató” szerek, mint például a kámfor-, mentol-, kapszaicin (paprika kivonat) és kígyóméreg kivonat, melyek fájdalomcsillapító hatásukat a bőr fájdalomérző receptorainak befolyásolása/blokkolása útján fejtik ki. Ezek a hatóanyagok helyi értágító hatásúak, emellett a hőérzékelő receptorok stimulálása által hideg- és/vagy melegérzetet keltenek. Kifejezetten jól alkalmazhatóak rándulás, ficam, sérülés, húzódás okozta mozgásszervi panaszok és a fájdalom rövid távú enyhítésére, de egyes hatóanyagok az idült, reumatikus, porckopásos fájdalom esetén is beválhatnak.

Keresés