Ginzeng
Termékleírás | A ginzeng növény egy egyre inkább elismert és keresett gyógynövény, melynek gyökeréből vonják ki az értékes hatóanyag–tartalmat, melyet általában porrá őrölnek. A növény 6–7 év után éri el azt a szintet, mely után érdemes szüretelni egyébként minél öregebb a ginzeng, annál értékesebb. A ginzeng egy évezredek óta alkalmazott gyógynövény. Hatása kifejtéséhez sok folyadékra van szükség. A ginzeng alkalmazásának célja a sportolók körében főleg a fizikai teljesítmény fokozása, valamint a betegségek kivédése, a fáradtság leküzdése. Hatóanyagai a szaponinok, olajok, fitoszterol, szénhidrát, aminosav, vitaminok és peptidek. A ginzeng kivonastnak általában normalizáló funkciója van, az egész szervezetet erősíti tekintet nélkül a kórállapot irányára, tehát, ha kell, stimulál, de szükség esetén nyugtat és csillapít. Gyógyítja az ízületi gyulladást, az emésztési zavarokat, az álmatlanságot. Elősegíti, hogy a szervezet hasznosítsa a vitaminokat, ásványi anyagokat. Sportolók számára nagyon is ajánlott a fogyasztása, hiszen fokozza mind a szellemi, mind pedig a testi teljesítményt. Késlelteti a fizikai és mentális fáradtságérzetet, továbbá fokozza az endorfin termelését. Mindemellett kedvező hatást fejt ki az izomműködésre, illetve azok energiafelhasználására, ezért számos testépítő és hosszútávfutó is rendszeresen alkalmazza e növényt. A ginzeng javítja a keringést az oxigénfelvétel javításával, tehát növeli az állóképességet. A ginzenget világszerte ismerik, igen nagy népszerűségnek örvend mind a sportolók, mind az inaktív emberek körében, mint betegség megelőző és teljesítménynövelő gyógynövény. Többnyire immunrendszer erősítő, szellemi kapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásai miatt ismeretes. |