Banános- mandulás turmix
A banán nagyon népszerű szénhidrátforrása a nagy állóképességet igénylő sportot űzök körében, hiszen edzés előtt, alatt és után is fogyasztható, így sokoldalúan felhasználható alapanyag. Ezt az italt a banán, az őrölt mandula és a szójatej együttese teszi magas tápértékűvé, de érdemes odafigyelni arra, hogy már érett banánt válassz (sötétsárga héj, barna pöttyök) mert - sokan nem tudják- a kevésbé érett banán nehezen emészthető, így inkább árt mint használ.
Hozzávalók:
- 2 nagyon érett banán
- 450ml szójatej
- 40g őrölt mandula
- csipetnyi őrölt fahéj
- kis méz (elhagyható)
A smoothie elkészítése nagyon egyszerű, hámozd meg és szeleteld fel a banánt, add hozzá a szójatejet, őrölt mandulát és a csipetnyi fahéjat, majd háztartási robotgépben vagy turmixban ízlés szerint mézzel turmixold sűrűre és habosra. Elkészítés után azonnal fogyasztandó, mandulapehellyel díszítheted.
Tápanyagtartalom:
A mandula tartalmaz E-vitamint kalciumot, magnéziumot, foszfort ls rezet is, hozzájárul a turmixital fehérjetartalmának növeléséhez. Szervezetünk C-, E-, B1-, B2 és B6 vitaminhoz, valamint niacinhoz, folsavhoz, káliumhoz és jelentős mennyiségű vashoz juthat e turmixitalból.
Adagonként:
- Kalória: 330
- Zsír: 15g
- Szénhidrát: 34g
- Fehérje: 12g
- Vas: 1,8mg (13% RNI)
- Kalcium 85mg (12% RNI)